A Fidesz lefújta a projektet, semmi nem változik a Nyugati pályaudvarnál

Megosztás

Hatalmas, nagyratörő, ultramodern tervek és 1,1 milliárdos, már kifizetett EU-s támogatás volt már a tarsolyban. Lázár János azonban kimondta, minden sztornó és még a támogatást is visszafizetik az Uniónak. Így marad a felüljáró is, az ígéretek elszálltak, de ez nem az első és nem is az utolsó alkalom nálunk.

Felmondta a kormány Lázár János építési és közlekedési miniszter javaslatára a Nyugati pályauadvar tavaszi tervpályázata kapcsán a továbbtervezésre már elnyert uniós támogatási szerződést – silabizálta ki a friss Magyar Közlönyből a Telex.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent, hogy milyen projektekkel indul neki a kormány az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF2) második pályázatának. A projektek közül nagy meglepetésre kivették (Lázár János javaslata alapján) a 21_HU-TG-BUD-TUNNEL-NYUGATI-M számon megkötött Támogatási Megállapodást, konkrétan Nyugati továbbtervezésére vonatkozó szerződést. Ez azért is meglepő, mert erre a projektre Magyarország már elnyert 1,1 milliárd forintot, így inkább visszaadjuk a pénzt, minthogy a Fürjes Balázs idején elkezdett tervezést folytassák. További részletek a Telex cikkében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek